Operator Vouwplakken

Inhoud

Vouwplakkers vervullen een spilfunctie in het verpakkingsbedrijf. Zij zijn degenen die ervoor moeten zorgen dat er onder tijdsdruk en wisselende omstandigheden producten van de machine komen die voldoen aan de normen en eisen van de klant en het eigen bedrijf. Dat vraagt nogal wat van een vouwplakker.

In de verpakkingstechniek is specifiek vakmanschap en materialenkennis absoluut noodzakelijk als basis voor het laten draaien van de vouwplakmachine. Om die reden neemt het aanleren van vaktechnische handelingen en het ontwikkelen van kennis, die nodig is om goed te kunnen functioneren als vouwplakker, een heel belangrijke plaats in. Naast deze vaktechnische onderwerpen is er ook een deel gereserveerd om te ontwikkelen tot procesoperator.

Een procesoperator die in staat is om voor zichzelf en voor de organisatie een meerwaarde te creëren door een proactieve, analytische en oplossingsgerichte werkhouding te ontwikkelen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de toekomstige vouwplakker leert geautomatiseerde processen professioneel te besturen.

Als je de opleiding succesvol hebt afgesloten krijg je een erkend certificaat Procesoperator vlakstansen.

Wil je deze opleiding graag organiseren?

Neem contact met ons op , en wij helpen je graag verder!

Doelstelling

Tijdens deze opleiding leer je competenties op het gebied van vakdeskundigheid, materialen en middelen inzetten, onderzoeken en analyseren, instructies en procedures opvolgen, plannen en organiseren, samenwerken en overleggen met leidinggevenden en team, kwaliteit leveren en hiervoor ook verantwoordelijk zijn en het continue zoeken naar mogelijke verbeteringen in het productieproces en de eigen werkomgeving.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor vouwplakkers die al enige ervaring hebben aan een vouwplakmachine. Zodat ze kunnen helpen om het productieproces nog beter, sneller of slimmer te maken.

Duur

Deze opleiding duurt 7 dagen en wordt afgesloten met een examendag.