Word dit jaar een erkend stagebedrijf!

Kwalitatieve stagebedrijven kan u herkennen door het door GRAFOC en PaperPackSkills uitgereikte sectorale kwaliteitslabel van Erkend Stagebedrijf!

Een kwalitatieve stageplek biedt de cursist(e) een grotere kans op een goede opleiding op de werkplek en verhoogt de kans op tewerkstelling in de printmedia sector.

Criteria Erkend Stagebedrijf

 1. Het stagebedrijf biedt een veilige en goede werkplaats aan met up-to-date infrastructuur.
 2. Het stagebedrijf voert een goed onthaalbeleid, straalt vertrouwen uit en houdt diversiteit hoog in het vaandel.
 3. Het stagebedrijf maakt voldoende tijd, ruimte en middelen vrij voor het goede verloop van de stage.
 4. Het stagebedrijf stelt een ervaren peter/meter aan die de kennis goed kan overdragen op de stagiair(e) en zorgt voor een goede begeleiding.
 5. Het stagebedrijf leidt gestructureerd op volgens een op voorhand vastgelegd stageprogramma. Het stageprogramma wordt nageleefd maar indien nodig aangepast aan de competenties van de stagiair(e).
 6. Het stagebedrijf laat de stagiair(e) uitgebreid kennis maken met het vakgebied, zodat deze de kans krijgt om bij te leren en kennis en vaardigheden op te doen.
 7. Het stagebedrijf geeft goede en eerlijk feedback over de competenties van de stagiair(e) tijdens de stage zodat de stagiair(e) zijn/haar kwaliteiten en aandachtspunten kan ontdekken.
 8. Er wordt gestreefd naar een goede communicatie tussen stagebedrijf, stagiair(e) en de stagebegeleider/ instructeur tijdens de verschillende stagemomenten.
 9. De stagiair(e) moet betrokken worden bij het productieproces en moet zelf opdrachten kunnen uitvoeren die zo goed mogelijk aansluiten bij de opleiding die de stagiair(e) volgt.
 10. De stagiair(e) leert in een concrete arbeidssituatie rekening te houden met de factoren tijd, tempo, veiligheid, efficiëntie, productiviteit en kwaliteitszorg.
 11. De stagiair(e) verhoogt via de stage zijn/haar kans op tewerkstelling.

Interesse? Komt uw onderneming in aanmerking?

Wil uw onderneming deze erkenning behalen? Check www.printmediastages.be en stuur ons uw aanvraag door via info@printmediastages.be. Bij positief advies wordt het Q-label uitgereikt voor een looptijd van 2 jaar.