My Future In Printing

Geef je toekomst kleur! My future in printing wil je tonen dat drukwerk een frisse, innovatieve en duurzame sector is waarin ook jij je plaats kan vinden: op een van de scholen of opleidingscentra kan je je talent ontwikkelen tot drukvoorbereider, drukker of druk-afwerker. Of mag het wat digitaler? Dan is grafisch operator vast iets voor jou. Lees op de website van My Future In Printing hoe je je kan voorbereiden op een job bij een papier- of kartonbedrijf of een grafisch bedrijf en kies zelf voor een toekomst in kleur

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven, sectorfondsen en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker  aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Meer info? Bezoek de website van Talentenschool Turnhout, bekijk de vacatures op de website van de VDAB of bezoek de websites van de bedrijfspartners van het project My Future In Printing.

Geef je toekomst kleur en vind jouw grafische opleiding!


Drukwerk is belangrijk en overal aanwezig
: in de print van je t-shirt, in de elektronicalabels van je smartphone, in je krant in je brievenbus, tot op de kartonnen doos van je internetbestelling. Want kleur werkt! Bovendien zijn o.a. de beroepen drukafwerker en drukker knelpuntberoepen met een grote werkzekerheid in de sector!

Drukken is al lang geen ouderwetse, stoffige job meer. Denk maar aan de snelheid waarmee rotatiepersen 164 pagina’s per seconde verwerken, glanzende folies die onder het papieren oppervlak verwerkt worden, elektronische chips verwerkt worden in etiketten, robots die door de productie rijden, …

Vanaf schooljaar 2020-2021 biedt Talentenschool Turnhout drie nieuwe studierichtingen aan binnen de grafische sector.

Leerlingen in het tweede jaar kunnen kiezen voor 2A STEM-technieken: Grafische communicatie en media of 2B Kunst en creatie – STEM-technieken: Printmedia. In beide studierichtingen worden de leerlingen voorbereid en klaargestoomd op een toekomst in de grafische sector. Verder breiden ze hun aanbod in duale opleidingen uit met het 7de specialisatiejaar Offsetrotatie- en flexodrukker (duaal).