ONDERWIJS EN STAGES

Duaal leren

Via duaal leren verwerven jongeren vaardigheden op school én op de werkplek. En daarin speel jij als werkgever een hoofdrol. Je helpt de leerlingen om hun opleiding af te ronden en bereidt hen tegelijk optimaal voor op de arbeidsmarkt. Een slimme combinatie dus van jong talent en een goede opleiding vanuit de knowhow van jouw onderneming. Heb jij interesse om een toekomstige offsetrotatiedrukker, flexodrukker of een operator digitaal drukker op te leiden?

Werkplekleren

Werkplekleren (vroeger gekend onder de naam Bedrijfsleren) is een initiatief in samenwerking met VDAB, PaperPackSkills en GRAFOC die werkzoekenden in Vlaanderen toelaat om de nodige competenties te verwerven om als Operator Print of Operator Dukafwerking aan de slag te gaan.

 

STEM

De sector blijft meewerken aan acties en initiatieven die georganiseerd worden ter promotie van het technisch en wetenschappelijk onderwijs om zo de instroom in technische beroepen te bevorderen.

 

Kwaliteitslabel Erkend Stagebedrijf

Een kwalitatieve stageplek biedt de cursist(e) een grotere kans op een goede opleiding op de werkplek en verhoogt de kans op tewerkstelling in de printmedia sector.  Een kwalitatieve stageplaats herken je door het door GRAFOC en PaperPackSkills uitgereikte sectorale kwaliteitslabel van Erkend Stagebedrijf!