Operator Vlakstansen

Inhoud

Vlakstansers vervullen een spilfunctie in het kartonnagebedrijf. Zij zijn degenen die ervoor moeten zorgen dat onder tijdsdruk en wisselende omstandigheden stanswerk, volgens de normen en eisen van de klant en het eigen bedrijf, wordt vervaardigd. Dat vraagt nogal wat van een vlakstanser.

In de verpakkingstechniek is specifiek vakmanschap en materialenkennis absoluut noodzakelijk als basis voor het laten draaien van de vlakstansmachine. Om die reden neemt het aanleren van vaktechnische handelingen en het ontwikkelen van kennis, die nodig is om goed te kunnen functioneren als vlakstanser, een heel belangrijke plaats in. Naast deze vaktechnische onderwerpen is er ook een deel in de training gereserveerd om te groeien naar het niveau van procesoperator.

Een procesoperator is in staat voor zichzelf en voor de organisatie een meerwaarde te creëren. In de training wordt een proactieve, analytische en oplossingsgerichte werkhouding ontwikkeld. Deze combinatie zorgt ervoor dat de toekomstige vlakstanser geautomatiseerde processen professioneel leert te besturen.

Als je de opleiding succesvol hebt afgesloten krijg je een erkend certificaat Procesoperator vlakstansen.

Wil je deze opleiding graag organiseren?

Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Doelstelling

Tijdens deze opleiding leer je competenties op het gebied van vakdeskundigheid, materialen en middelen inzetten, onderzoeken en analyseren, instructies en procedures opvolgen, plannen en organiseren, samenwerken en overleggen met leidinggevenden en team, kwaliteit leveren en hiervoor ook verantwoordelijk zijn en continue te zoeken naar mogelijke verbeteringen in het productieproces en de eigen werkomgeving.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor vlakstansers die al enige ervaring hebben aan een vlakstansmachine. Zodat ze kunnen helpen om het productieproces nog beter, sneller of slimmer te maken.

Duur

De opleiding duurt 7 dagen en wordt afgesloten met een examendag. 

Getuigenis

De opleiding was prima georganiseerd, volledig en Marcel is een prima lesgever. Ik raad collega’s aan de opleiding te volgen zowel om te stansen maar zeker ook om opleidingen en eenvormigheid van produceren in een onderneming rond te krijgen. Dankzij deze opleiding kan ik heel wat praktische problemen veel sneller oplossen en producten beter ontwikkelen en verbeteren. Bovendien kan ik de organisatie (orders, voorraad, materialen) rond het stansen beter implementeren.

Bij een herhaling van de opleiding vlakstansen ga ik de operators binnen Paper and Boards aanmoedigen om zich ook in te schrijven.

– Chris Van Den Langenbergh, Paper and Boards

Datum

Organiseert u deze opleiding liever op maat op de werkvloer?

Dat kan! Het sectorfonds subsidieert dan 50% van de opleidingskost.
Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!

Voor meer informatie kan u de spelregels raadplegen.

Inschrijven