Masterclass Cyberveilig in 30 stappen

Inhoud

Ransomware, hacking, data breaches… we lezen er dagelijks over in de pers. De frequentie van dergelijke incidenten is inmiddels zo hoog dat dit stilaan nieuws in de zijlijn wordt. Voor de getroffen bedrijven en personen zijn cyberincidenten echter allesbehalve triviaal. Recent nog werd in Italië Pixartprinting (Cimpress group) getroffen door een cyberaanval. Ook in het VK werd een bedrijf ‘aangevallen’. Voorkom dat uw bedrijf wordt opgezadeld met een digitale lockdown of erger! De directe kosten en nevenschade kunnen immers hoog oplopen, en uw onderneming zwaar impacteren.

Waarom deze masterclass?

Klanten vertrouwen u met hun gegevens. Door digitale printtechnologie en een nieuwe manier van papieren communicatie (kleinere oplages en personalisatie) worden steeds meer data door de klant aan het grafisch bedrijf aangeleverd. Dat vereist dat u er als een goede huisvader mee omgaat, conform de regelgeving, en dus dat u er zorg voor draagt dat die gegevens veilig zijn bij u.

Maar natuurlijk is het dikwijls moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien als het om cybersecurity gaat. Wanneer doe je “genoeg” aan cybersecurity? We bespreken een risico-gebaseerde aanpak die een fundamentele basis zou moeten vormen voor élk bedrijf. En we kijken hierbij ook gericht naar de grafische sector!

Uit feedback van ondernemers leren we dat veel opleidingen over cybersecurity voor hen te theoretisch zijn. Daarom kiezen we voor een no-nonsense superpraktische masterclass.

 

Doel

We leggen u 30 haalbare en onmiddellijk toepasbare stappen uit waarmee u de cyberveiligheid in uw grafisch bedrijf naar een aanzienlijk hoger niveau kan tillen. Kunt u daardoor op beide oren slapen en cybersecurity definitief van uw takenlijst schrappen? Uiteraard niet, maar we verzekeren u wel dat als u deze 30 stappen goed toepast, u al een hele mooie balans zal gevonden hebben tussen het risico dat u loopt en de investering die u in cybersecurity doet.

Deze masterclass bestaat uit vier gezamenlijke online sessies waarbij we elke stap erg interactief bespreken, en we niet verdergaan vooraleer u de stap vertaald hebt naar een praktische aanpak voor uw onderneming. De sessies gaan virtueel door, en zijn gespreid over vier verschillende dagen.

Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor:

  • alle grafische bedrijven die van zichzelf vinden dat hun cyberveiligheid nog te veel een ad-hoc gebeuren is;
  • startende grafische bedrijven die cybersecurity meteen goed willen aanpakken;
  • kmo’s die voorheen nog niet veel aandacht aan cybersecurity schonken.

Deze masterclass richt zich op de cyberveiligheid van de interne werkingsmiddelen: de eigen computers, mobiele apparaten, dataopslag, werken met toepassingen in de cloud, enz.

Voorkennis

Een minimale basiskennis van IT.

Duur

Deze masterclass zal virtueel plaatsvinden gespreid over 4 sessies: een kickoff van 2 uur, twee inhoudelijke sessies van elk 3 uur en een terugkoppelsessie van 2 uur.

Datum

Online

  • Virtueel
  • 08/02/2023

Wil je deze opleiding volgen in open aanbod maar behoren de open data niet tot jouw regio? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!

Inschrijven

Deze opleiding wordt georganiseerd door het VIGC. Je kan je medewerkers rechtstreeks inschrijven via deze link : https://www.vigc.be/events/masterclass-cyberveilig-in-30-stappen/ 

Je kan dan ook meteen een subsidieaanvraag indienen. Bij verdere vragen, gelieve contact met ons op te nemen.